logo

 

MEDLEMSKAP
Vis din støtte ved å melde deg inn ved å vippse til #92774 (Tønsberg Frisbeegolfklubb) og oppgi navn og mailadresse. Priser for medlemskap :

Vanlig (voksen) 250,-

Juniormedlem 150,-  
Støttemedlem 100,-  

Ved vanlig og juniormedlemskap så vil man få en mini og en birdiebag med klubbmotiv. Nye medlemmer kan velge å få en klubbdisc istedet.

KONTAKT OSS
Vil du komme i kontakt med klubben, så anbefaler vi at du sender en epost til
post krøllalfa tbgfrisbee dått no

 

STYRET
Styret i Tønsberg Frisbeegolfklubb ser slik ut :

Leder Greger Steen Bjørli
Nestleder Terje Rensvold
Baneansvarlig Martin Stentun
Økonomiansvarlig Markus Marstad
Ukesgolfansvarlig Thomas Skarhol
Junioransvarlig Sindre Warhuus
Varamedlem Lars Tunold
Varamedlem Zenoa Taylor Birchler

 

KLUBBENS MERITTER pr 24.06.20
Siden klubbens oppstart i 1997, så har vi hatt mange flotte resultater fra klubbens medlemmer. Her er en liste over disse.

Det kan tenkes at det kan være noe mangler eller er feil, men hvis dere finner noe, så gi gjerne klubben beskjed slik at vi kan få rettet opp i dette. Listene inneholder for øvrig kun topp 5 plasseringer i store nasjonale konkurranser + gode resultater i Europamesterskap. Seier i Norgescup, Norgesmesterskap og Norgescup sammenlagt er markert med rødt.

 

HVORDAN DET HELE STARTET
Vi har fått Tønsberg Frisbeeklubb’s aller første formann, Pål Schiøtz Henriksen, til å fortelle hvordan det hele startet :

"Klubben ble formelt startet i 1997. Bakgrunnen for dette var at en kameratgjeng på ca 14 personer fra Teieområdet på Nøtterøy siden slutten av 1980-tallet hadde hatt ukentlige møter hver søndag for å spille frisbeegolf i skoger og parker i området.
De to parkene som oftest ble benyttet var Rosahaugparken på Nøtterøy og Messeområdet i Tønsberg. Vi loggførte alle konkurransene og avsluttet hver sesong med den store «Cupen», da gjerne på et ukjent sted hvor to av klubbens medlemmer hadde fått i oppgave å lage løypa. Det ble primært spilt mot markerte trær.

På midten av 90-tallet ble vi informert om klubber i Osloområdet, at det fantes baner på Ekeberg og Stovner, som i tillegg hadde galvaniserte kurver til formålet. Noen av oss dro inn til Ekeberg for å sjekke ut dette og vi kom etter hvert i kontakt med Carlos Rio og Sune Wentzel. Planene om vår egen bane i Tønsberg fikk en spire.

I denne fasen sa vi farvel til våre gamle 155 grams Wham-O disker. Sune ble offisiell pusher av nye disker, vi fikk egne bager med Innova-logo og vi var nå i gang med å designe en bane i Messeområdet.


Bilde : Hull 2 - 1998

Denne prosessen gikk usedvanlig raskt når vi først kom i gang, Sune Wentzel designet banen, sammen med en gruppe fra Tønsberg Frisbeegolfklubb. En av klubbens medlemmer jobbet i kommunens kultur og fritids avdeling, fikk klarsignal på dagen om at kommunen innvilget penger og arbeidstimer til å lage alle tee stedene med betongheller og solid fundamentering. I tillegg fikk vi et beløp til dekning av galvaniserte kurver. Her gjorde Sune Wentzel en stor jobb for å presse priser og i tillegg innhente midler fra idrettsforbundet. Dugnadsinnsatsen i klubben var i tillegg avgjørende for at prosessen gikk så smidig.

Våren (1998) etter at banen sto ferdig, var klubben arrangør av en av turneringene som inngikk i Norgescupen. Klubben mottok mye skryt for arrangementet og fikk også gode plasseringer i denne turneringen.  Senere samme år så arrangerte klubben også pargolfNM. Oppmerksomheten rundt klubben fikk også konsekvenser for medlemstallet og interessen for frisbeegolf. Vi var aktive for å få media opp i Messeområdet og vise oss frem, noen av oss introduserte sporten for skoler i nærmiljøet og fikk implementert frisbeegolf på gymtimeplanen. Frem mot år 2000 passerte vi over 100 medlemmer.

Gutta som dannet grunnlaget for Tønsberg Frisbeegolfklubb trakk seg etter hvert ut av klubben og per dags dato er det ingen av oss som spiller lengre. Men flere av oss har gått over til vanlig golf."

 

Tilbake til hovedsiden